Tre recept i pacojet
Här har vi samlat tre recept som fungerar utmärkt i en Pacojet. Alla tre passar speciellt till en sommarmeny, till exempel midsommarlunchen, då de innehåller råvaror vi gärna äter under sommaren i Sverige.
Grillad jordgubbssorbet
- 200g jordgubbar
- 200g 50/50 sockerlag, dvs lika delar socker och vatten.
Grilla jordgubbarna på Konro så att de får färg/grillränder. Lägg i de grillade jordgubbarna och sockerlag i en syntetisk pacojet-bägare. Frys över natten och kör sedan i Pacojet 2 gånger. Servera gärna med färska jordgubbar och en chokladtuile.
Pilgrimsmousseline
- 150g pilgrimsmusslor
- 150g mjölk
- 250g grädde
- 6g salt
Lägg alla ingredienser i en syntentisk pacojet-bägare över natten. Kör sedan i Pacojet 2 gånger. Servera på brioche med löjrom och färska örter.
Gräddfilsglass
- 300g gräddfil
- 400g mjölk
- 125g socker
- 2g agar agar
Koka upp mjölk, socker och agar-agar. Blanda ner övriga ingredienser och frys allt i en syntetisk pacojet-bägare över natten. Kör i Pacojet 2ggr. Servera till kladdkaka med bär och riven ingefära, eller tillsammans med jordgubbar. Njut!
Vill du göra glass i en vanlig glassmaskin rekommenderar vi att du läser vårt inlägg om hemmagjord gelato och glass.
Passande produkter
Recept: Alexander Haglund