Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
 Bloggmeny
Tre recept i pacojet

Tre recept i pacojet

Här har vi samlat tre recept som fungerar utmärkt i en Pacojet. Alla tre passar speciellt till en sommarmeny, till exempel midsommarlunchen, då de innehåller råvaror vi gärna äter under sommaren i Sverige.

Grillad jordgubbssorbet

  • 200g jordgubbar
  • 200g 50/50 sockerlag, dvs lika delar socker och vatten.

Grilla jordgubbarna på Konro så att de får färg/grillränder. Lägg i de grillade jordgubbarna och sockerlag i en syntetisk pacojet-bägare. Frys över natten och kör sedan i Pacojet 2 gånger. Servera gärna med färska jordgubbar och en chokladtuile.

Pilgrimsmousseline

  • 150g pilgrimsmusslor
  • 150g mjölk
  • 250g grädde
  • 6g salt

Lägg alla ingredienser i en syntentisk pacojet-bägare över natten. Kör sedan i Pacojet 2 gånger. Servera på brioche med löjrom och färska örter.

Gräddfilsglass

  • 300g gräddfil
  • 400g mjölk
  • 125g socker
  • 2g agar agar

Koka upp mjölk, socker och agar-agar. Blanda ner övriga ingredienser och frys allt i en syntetisk pacojet-bägare över natten. Kör i Pacojet 2ggr. Servera till kladdkaka med bär och riven ingefära, eller tillsammans med jordgubbar. Njut!

Vill du göra glass i en vanlig glassmaskin rekommenderar vi att du läser vårt inlägg om hemmagjord gelato och glass.

Passande produkter

Författare: Hanna Nilsson
Recept: Alexander Haglund
Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se