Bjud in era barn att delta i köket. Det är roligt, lärorikt och gör barn nyfikna på nya smaker och kulinariska äventyr!
VIKTIGT INFORMATION INNAN ANVÄNDNING
Det är viktigt att förstå att detta är en mycket vass kvalitetskniv och ska behandlas med varsamhet och respekt. Kniven är ingen leksak och en vuxen ska alltid vara närvarande vid användning.
DESIGN & FUNKTION
Knivens egg är mycket vass och är markerad med ett streck på bladet. Bladets häl är format så att man inte ska kunna glida framåt med handen och saknar även spets för att undvika stickskador. Inspiration till bladets utformning kommer från japanska grönsaksknivar – Nakiri. Kniven är slipad i japansk vinkel, ca 15 grader. Handtaget är av tålig, greppvänlig plast med japanska symbolerna för ”Barnkock”. Dessa hjälper också till att ge ett säkrare grepp.
UNDERHÅLL & ANVÄNDNING
Eggen bör underhållas med keramiskt bryne. Behöver du slipa fram en ny skäregg så görs det bäst på våtsten eller i en knivslip avsedd för japanska knivar. Stålknivar tål inte maskindisk utan tvättas och torkas för hand, direkt efter användning. Kniven förvaras bäst på knivlist eller i ett knivblock.
SKÄRSÄKER VANTE
Handsken skyddar fingrarna både när du skär med vassa knivar och använder mandolin eller rivjärn. Går att tvätta i maskin.
SPECIFIKATIONER
- Bladlängd: 14 cm
- Vikt: 76 gram
- Handtag: Greppvänlig plast
- Blad: Rostfritt stål 53-54 HRC