Den fransk-palestinska kocken Fadi Kattan hyllar de dolda delarna av Betlehem, hans hem, frammanar färgerna och dofterna från marknaderna och kryddbutikerna och presenterar läsarna för de lokala bönderna och hantverkarna som han arbetar med för att hitta de perfekta ingredienserna och delar sin kärlek till kulinariska experiment. Fadis inspiration kommer från dessa mathantverkare, som odlar druvor, maler vete, gör olivolja och viktigast av allt, förmedlar matkunskap i generationer.
Hans kärleksfulla gestaltningar av dessa människor åtföljs av hans egna recept, varav några gått i arv, några kommer från hans restauranger i Betlehem och London. Lär dig att fylla druvblad med Nabulsi-ost, långsamt stekt lamm kryddat med bockhornsklöver och kardemumma, rulla labaneh i nigellafrön och gör Mouhalabieh, en mjölkaktig pudding smaksatt med mastix och pistagenötter. Ljusa och djärva smaker och berättelserna om deras ursprung väntar läsare i Betlehem.
Mitt i växande kaos och stridigheter består dessa berättelser, recept och arvet från den antika staden Betlehem.
Vikt: 1,05 kg
19,5 x 2,6 x 25,5 cm
Format: Inbunden
Språk: Engelska