Idag produceras grillarna i Daltile i Mexico där inga andra kamadogrillar än Big Green Egg tillverkas. De har ISO 9001 UL-certifikat och uppfyller de allra strängaste kvalitetskraven du kan föreställa dig.
Tack vare den noggranna tillverkningsprocessen och unika keramiken har Big Green Egg en längre livslängd än jämförbara modeller. De kan hettas upp minst 100 000 gånger utan att kvaliteten försämras, och beaktar du de eldningsförbud som förekommer med jämna mellanrum blir det väldigt många säsonger i slutändan.
Tack vare sin mångsidighet ger Big Green Egg mängder av möjligheter. Du kan förutom att grilla på hög värme slänga på en panna och steka, woka eller bjuda på paella. Styr luftflödet och gå ner på låga temperaturer för att köra slow cooking som en brisket. Med hjälp av en convEGGtor kan du skydda från den direkta värmen och använda grillen som en ugn för att baka bröd eller pizza. När vi tänker efter kan du lika gärna göra dig av med spis och ugn och allting annat i köket. Big Green Egg gör jobbet!
Big Green Egg XL är för den som verkligen menar allvar! Ska grillen användas för professionell matlagning eller till stora sällskap varje gång kommer den garanterat att täcka behoven. Med diameter på 61 cm och höjd på 78 cm kan du kolrosta nästan vilken pumpa som helst i den. Glöm inte nästet och se till att ha någon med dig när du monterar upp den!
- Rostfri nedre luftlucka
- Rostfritt galler att grilla på
- Vattenfast keramisk knopp till toppen för att avsluta grillningen
- Gjutjärnsreglage för reglering av värmen till toppen
- Dubbla lager glacering av hela Egget för skydd mot regn
Gallerdiameter: 61 cm
Grillyta: 2919 cm²
Vikt: 99 kg
Höjd: 78 cm