Idag produceras grillarna i Daltile i Mexico där inga andra kamadogrillar än Big Green Egg tillverkas. De har ISO 9001 UL-certifikat och uppfyller de allra strängaste kvalitetskraven du kan föreställa dig.
Tack vare den noggranna tillverkningsprocessen och unika keramiken har Big Green Egg en längre livslängd än jämförbara modeller. De kan hettas upp minst 100 000 gånger utan att kvaliteten försämras, och beaktar du de eldningsförbud som förekommer med jämna mellanrum blir det väldigt många säsonger i slutändan.
Tack vare sin mångsidighet ger Big Green Egg mängder av möjligheter. Du kan förutom att grilla på hög värme slänga på en panna och steka, woka eller bjuda på paella. Styr luftflödet och gå ner på låga temperaturer för att köra slow cooking som en brisket. Med hjälp av en convEGGtor kan du skydda från den direkta värmen och använda grillen som en ugn för att baka bröd eller pizza. När vi tänker efter kan du lika gärna göra dig av med spis och ugn och allting annat i köket. Big Green Egg gör jobbet!
Big Green Egg Large är perfekt för den seriöse grillaren. Här har du plats till hela familjen, men också utrymme för att grilla till fest. Large är den mest populära storleken på Big Green Egg och det är för att den är så mångsidig och har bra med utrymme att jobba på. Vi rekommenderar en convEGGtor för att använda den till max, och dessutom ett näste, eller varför inte en bordsställning?
- Rostfri nedre luftlucka
- Rostfritt galler att grilla på
- Vattenfast keramisk knopp till toppen för att avsluta grillningen
- Gjutjärnsreglage för reglering av värmen till toppen
- Dubbla lager glacering av hela Egget för skydd mot regn
Gallerdiameter: 46 cm
Grillyta: 1688 cm²
Vikt: 73 kg
Höjd: 84 cm