Bor du i Stockholm? Missa inte vår populära kurs i molekylär gastronomi (där även chef kit ingår)!
Om Chef Kit från Special Ingredients
Chef Kit är en relativt komplett startsats med de nödvändiga verktyg och ingredienser du behöver för att komma igång med molekylär matlagning och lära dig teknikerna bakom. Med dessa kan du skapa ett otal fantasieggande, gränsbrytande, goda och annorlunda rätter. Recepten och tekninerna är utvecklade av den prisbelönte moderna kocken Eddie Sheperd. Kitet passar både nybörjaren och den lite mer rutinerade inom den molekylära gastronomins värld. Du får inte bara veta hur du ska göra utan också varför det fungerar som det gör. Med den grunden kan du testa nytt och utveckla dina egna rätter. I modern matlagning har du otroligt fria händer och dina möjligheter att bryta gränser och skapa oväntade rätter är näst intill oändliga.
Axplock av vad du kan göra:
- Sfärifiering och omvänd sfärifiering
- Kaviarpärlor av fruktsafter
- Vätskefyllda sfärer
- Gör vätskor till stabila mousser och skum
- Lär dig att bättre kontrollera konsistens och substans på den mat du lagar.
Innehåll:
- Natriumalginat 50g
- Kalciumlaktat 50g
- Agar Agar 50g
- Xanthangummi 50g
- Sojalecitin 50g
- Vaniljextrakt 10ml
Om du är mer intresserad - läs mer om vad varje ingrediens på respektive sida.
Det ingår också en liten perforerad sked, en digital våg med precision på 0.1 gram, ett set med mätskedar, ett tre meter långt gummirör, en 50 ml-spruta, tio pipetter på 3 ml samt instruktioner, tips och recept (på engelska).
Från recepten som ingår lär du dig bland annat att göra:
Äppelkaviar, balsamvinägergelé, fruset chokladskum, ärtkaviar, citronsorbet, tomatspaghetti, kardemumma- och yoghurtsfär med mango, sfärisk créme brulée samt demonterad tiramisu.