Här har vi matchat juiciga mogna jordgubbar med grön shiso - från släktet bladmynta. Shison ger jordgubbarna en fräsch kick av basilika och örtig mynta. Till receptet adderar vi nykrossade korianderfrön som tillför en behaglig citrusaktig rosighet. Ja, ni måste helt enkelt testa. Förläng sommaren utan problem med den här i barskåpet.
Drinkrecept:
Jordgubb & Bubblor
- 25 ml Gotlands Ginfabrik Dry gin
- 25 ml Spriteriets rosévermouth
- 35 ml Cordial Jordgubb & Shiso
- 10 ml Acid - Syrajusterat svenskt äpple
- 10 ml Sockerlag 1:1
- 30 ml Vatten
Psst! Måtta upp 6-7 st drinkar åt gången och se gärna till att alla ingredienser är kalla för bästa resultat. Låt bubblorna få sätta sig under några minuter och gärna i kylen. Servera i Highballglas med is-spjut (eller iskuber) Garnera med en liten blomma eller liknande.
Etiketten på flaskan är handmålad av talangfulla @_Lulu_lunera_ som tolkar jordgubbar och gröna örter på ett vackert sätt.
Alkoholfritt:
Cordialet passar utmärkt ihop med premium-tonic eller rörd iskall på stor isbit. Eller bara servera över krossad is med sodavatten och en skvätt acid/citrus för en alkoholfri god drink. En flaska räcker till ungefär 10 serveringar.
Ingredienser: Vatten, Betsocker Jordgubbar, Shisoblad, Shiso från naturlig arom, Korianderfrö, Surhetsreglerande medel - Lactol E270, Bourbonvanilj, Kaliumsorbat (Bra Miljöval Konserveringsmedel)
Näringsvärde per 100 ml:
Energi 78 Kcal/328 Kj,
Kolhydrater 30g, Varav sockerarter 28 g
Protein 0 g,
Fett <0,1 g,
Salt 0 g
Bäst före: Se flaskans etikett
Förvaras svalt.
Ej över 23 grader
Öppnad förpackning bör konsumeras inom 3 månader och förvaras för bästa hållbarhet väl kyld