Unik Umai Dry® är en membranteknik som skapar en perfekt torr miljö för köttet.
Men Dry Age Bag, gör du enkelt capicola, bresaola, parmaskinka , pancetta och allt utan kladd, inga lukter utan att sker enkelt och smidigt innuti påsen.
Ditt resultat kommer vara utsökta charkvaror som kommer att imponera på dina vänner och familj, perfekt som tilltugg och snacks.
Membranen som man sätter i påsarna släpper ut fukten från köttet men suger inte till sig något utifrån. Under processen skapas inga lukter. Med fördel lägger man påsen med köttet på ett galler i kylskåpet.
Paketet innehåller:
- 3 st Umai Drybags 25x26 cm, lämplig för ca 1.5-2.3 kg kött.
- 2 st 20x43 cm, lämplig för ca 1.5-3 kg kött.
- 5 st membran eller remsor som man förseglar fast i påsen med sin vakuummaskin.
- 1 påse Instacure, som man tillsätter i varje påse. Instacure är en blandning av natriumklorid och natriumnitrit. Påsen räcker till ca 13.5 kg kött.
- 1 påse enbär.
Instruktioner på engelska medföljer.
OBS! Kräver en vakuummaskin, och behöver du en sån har vi dem här.