- 711g Vegetabilier/grönsaker (pureade eller hackade)
- 250g Kallt vatten
- 25g Easy Binder
- 8g Salt
- 2g Svartpeppar
- 1g Torkad lök
- 1g Torkad vitlök
Gör så här:
- Lös upp Easy Binder i kallt vatten med blender eller stavmixer.
- Blanda dina råvaror med Easy Binder-kösningen i 2-5 minuter för hand, med slickepott eller med mixer.
- Lägg sedan smeten/blandningen i formar eller skapa former för hand och låt dem stelna i plastfolie. För bästa resultat skall luftbubblor undvikas, detta kan förhindras med att gjutformen vaccuumpackas i påse.
- Låt stelna i kylskåpstemperatur (2-5° C) i 8-24 timmar. Den färdiga produkten kan sedan skivas, frysas, stekas, grillas och/eller kokas.
Vegetariska hamburgare kan även förberedas i formen av cylinder/ rulle eftersom de lätt kan skivas innan de steks.
Ingredienser: Natriumalginat (E401), Kalciumsulfat (E516), Pentanatrium Trifosfat (E451i), Pentanatrium Difosfat (E451iii).
Näringsinnehåll (per 100g): Förvaras mörkt och svalt. Användes inom sex månader efter att förpackningen öppnats.
Energi:523 kj/ 125 kCal
Fett:0,0g
Kolhydrater:32g varav sockerarter:3,0g
Protein:0g
Salt:26g