2019 stängde Magnus Nilsson Fäviken. Hans unika restaurang mitt ute i ingenstans blev världsberömd och stod på toppen av sin bana när han fattade beslutet. Här är historien om Fäviken, hur det blev en destination i världsklass, hur branschen den var en del av har förändrats och varför Magnus så småningom valde att driva nya projekt. Fäviken: 4015 Days, Beginning to End är en viktig kommentar till dagens matkultur och innehåller belysande essäer om så vittgående ämnen som kreativitet; balansera familjeansvar när du driver en restaurang, hyckleriet med hållbarhetsperspektiv i restauranger, sökandet efter lagom, social media, imitation vs. plagiat, fine dining, gästfrihet och service och vikten av hantverksskicklighet framför innovation. Boken innehåller också en kronologisk lista över varje maträtt som någonsin serverats på restaurangen och lyfter fram 100 minnesvärda recept. Bokens fantastiska fotografi innehåller en blandning av arkivfotografier och nytagna bilder av maten, restaurangen, personalen och miljön kring Järpen i norra Sverige. Ett strukturellt omslag av blått tyg och rött papper med träfibereffekt refererar till Fävikens form och färg.
Vikt: 1,6 kg
Mått: 22 × 3,5 × 30 cm
Format: Inbunden
Sidor: 324
Språk: Engelska
ISBN: 9781838661250