Det är minst ett halvdussin av jordens invånare som väntat på denna dag! Nästa generations rullindustare är äntligen här! Bättre, pålitligare, billigare och mer effektiv.
Den räddande ängeln tillika grundare och ägare till 100%Chef är ett universalgeni vid namn Ángel Salvador som i en enhet lyckats kombinera:
- Magnetiskt rotationssystem som skapar en vortex-virvel vilken ökar evaporeringsytan tiofalt och på så sätt kortar ner tiden för avdunstning/reduktion rejält.
- Pump med dubbelmembran som har en kapacitet på 17 liter/minut och är helt underhållsfri - det finns inget behov av oljebyten, etc. Pumpen ger ett undertryck om 0,97 atmosfärer i avdunstningskärlet.
- Ett valv på reduktionskärlet möjliggör snabb reglering av undertrycket (bra om det stormkokar och riskerar att nå upp till utsuget mot destillatkärlet).
- Valvet tillåter även att man fyller på reduktionskärlet med mer vätska eller en ny vätska.
- Levereras med 3-liters destillationskärl, men tillåter användning av 5-liters kärl (köpes separat), vilket kan jämföras med de flesta roteringsevaporatörer som har 1-literskärl (som inte kan fyllas på ”under gång”).
- Lätt att rengöra; alla kärl har stora öppningar som kan skrapas ur med slickepott och diskas i maskin.
Övriga användningsområden för maskinen:
- Bain marie - med omrörning även under lock.
- Vakuumpumpen är perfekt för att rensa trögflytande vätskor från bubblor samt att öka penetrationen av vätskor i porösa ämnen (t ex äpple, potatis, pumpa).
Så här fungerar maskinen:
Vakuumpumpen kopplas till en slang som går till ett kärl där destillatet samlas som är sammanbundet via slangar till en spiral som leder vidare till kärlet för råmaterialet. Hela systemet är på så vis utsatt för samma undertryck.
Ponera att du vill reducera en äppelpuré. Purén tillsätts i behållaren till vänster (som finns i 1,5, 3 och 5 liter). Behållaren är nedsänkt i det inbyggda vattenbadet (Bain Marie) som kan regleras i inkråmet om X° C i intervallet Y till Z ° C. Även trycket kan regleras mellan 1,0 och -0,97 atmosfärer. Ju lägre tryck, desto lägre blir kokpunkten för vätskan i kärlet. Vid -0,97 har exempelvis vatten en kokpunkt om 21,7° C. Genom att reglera kokpunkten och temperaturen bestämmer du vilka substanser som skall förgasas och därmed kunna vandra från den första behållaren till destillatkärlet.
Storleken är inte allt sägs det, och i det här fallet kan ynka 67cm x 46cm x 48cm göra att vi går med på det.