Om Ice Cream Stabiliser
Den här produkten har blivit särskilt framtagen för att stabilisera och förbättra konsistens på glass - även kallat glasspulver. Den kan användas till alla sorters tillredning när fettinnehållet ligger mellan 4% - 14%. Glassen blir lenare, krämigare och lättare att skopa upp. Smältning går långsammare och hållbarheten på glassen blir längre - upp till 24 månader. Genom att tillsätta det här kommer glassens volym att öka och minska bildningen av iskristaller.
Användning
Räkna med 0.35% - 0.55% stabiliseringsmedel i vikt mot ingredienserna till glassen. Börja med att blanda det med socker och lös sedan upp den blandningen i 65-gradig mjölk eller vatten. Kyl ned till 4°C och gör din glass som vanligt.
Innehåll:
Fruktkärnmjöl (E410), Mono- och diglycerider av fettsyror (E471), Guargummi (E412), Natriumalginat (E401), Agar Agar (E406)
Förvara mörkt, svalt och torrt. Håller i ungefär två år.