Om Isomalt
Isomalt är en typ av sockeralkohol som utvinns ur socker. Det är luktfritt och lättlösligt och används främst för att söta rätter. Isomalt tas nämligen inte upp av kroppen på samma sätt som vanligt socker gör, vilket gör den diabetesvänlig med bara två kalorier per gram. Den är mindre söt än socker - ungefär 60% så söt - men kompromissar inte med den naturliga smaken av socker. Den är luktfri och mycket lättlösligt.
Lösligheten av Isomalt är 24 g i 100 g och det ökar vid högre temperaturer. En stor fördel är det inte absorberar fukt vid vanliga inomhusförhållanden. Det är något som gör att det håller väldigt länge. Den har en hög värmebeständighet och smälter inte förrän den når 145°C, och dess kemiska struktur förändras inte vid normala matlagningstemperaturer.
Användning
Koka upp 2 delar Isomalt med 1 del vatten till 165°C.
Innehåll:
100% Isomalt
Förvara torrt, svalt och mörkt. Håller ungefär i två år.