Om Kalciumlaktat (E327)
Kalciumlaktat är ett salt som utvinns ur mjölksyra och som snabbt och enkelt löses upp i vatten. Det kan användas med Alignat, Gellan och vissa sorters Karragenan. Det reagerar med dem genom att få blandningar att geléa utan uppvärmning. Det passar därför till molekylär tillverkning av sfärer, kaviar, pärlor och spagetti. Det är nästintill smaklöst och kan användas som ett alternativ till kalciumklorid, som kan ge en salt eller metallisk bismak.
Användning:
Använd 1 till 9 procent kalciumlaktat i förhållande till vattnet för vattenbad. Där kan blandningar med gellangummi eller natriumalginat reagera och det skapas sfärer, pärlor eller andra molekylära anrättningar. När det ska blandas med andra ingredienser och ätas, rekommenderar vi att du använder 1 procent i förhållande till resten av receptet.
Det kan också ströas på frukt för att förlänga dess hållbarhet.
Innehåll:
Kalciumlaktat, E327
Förvaras torrt, svalt och mörkt. Bör inte ätas i koncentrerad form.