Om Maltodextrin
Maltodextrin är lättlösligt i vatten och vanligt förekommande i livsmedel som smakbärare och konsistensgivare. Vårt är av högsta renhetsgrad och är framställt från vetestärkelse. Rent kemiskt är det en polysackarid bestående av D-glukos-kedjor i varierande längd. Det har ett glykemiskt index runt 95.
Användning
Tillsätt det till varma eller kalla lösningar.
För glutenallergiker: Trots att råvaran kommer från vete är det säkert för personer med celiaki att äta produkter som innehåller glukossirap/maltodextrin då slutprodukterna innehåller mycket små mängder gluten. Den europeiska stärkelseindustrin har infört en praxis att slutprodukten får innehålla max 20 ppm gluten, vilket motsvarar nivån för glutenfritt.
Innehåll:
Maltodextrin från vete
Förvaras torrt, svalt och mörkt.
Tillverkat i Belgien och packat i England för KitchenLab.