Men gott kaffe handlar inte bara om att använda rätt bryggteknik. Precis som te eller en flaska vin är kaffe en dryck vars smak och kvalitet skiftar enormt beroende på underart, ursprung och hur det sen skördats, processats, rostats och till sist bryggts. I den här boken får du därför följa kaffet från ursprung till färdig kopp och lära dig hur du får ut mesta möjliga smak av varje sort och ursprung.
Men den vill också väcka en medvetenhet om alla de händer som kaffebönorna passerat innan de till slut når din kopp och hur människor faktiskt påverkas av dina beslut. Världsmarknadspriset för kaffe har inte stigit sen 70-talet och de som fått betala för det är de som faktiskt producerar kaffet. Så för att verkligen kunna njuta av en riktigt god kopp kaffe måste vi nog börja bli beredda att betala mer för det.
Joanna Alm är trefaldig Sverigemästare i kafferostning och har placerat sig tvåa, trea och fyra i världen. Hennes företag Drop Coffee har tack vare sin kunskap och kompromisslöshet blivit ett stilbildande och internationellt känt rosteri. Joanna besöker varje år samtliga av sina producenter för att säkra både kvalitet och att de får betalt för sitt arbete.