Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Mjöl, Semola di Grano Duro, 1kg - Molino Pasini

70:-
2022-30923
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
  • Webblager 6 st
  • Butik Stockholm 6 st
  • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
  • Produktbeskrivning
    • Grovmalet mjöl av durumvete som benämns som semola eller semolina.

      Detta mjöl kan användas tillmängder av olika bakverk, till exempel i pasta, ofta utan ägg, som orecchiette och trofie. Det ger en fastare konsistens och mer tuggmotstånd än annat durumvetemjöl i pasta. Ofta används det också till ciabatta och andra bröd och ger det sin karaktäristiska gula färg. Det lite grövre mjölet som ligger på toppen på en ciabatta är alltså just semola (om referensen fortfarande är färsk).

      Även toppen till panering och fritering, eller för att blandas i degen med annat mjöl i en deg för pizza eller focaccia.

      Det absolut viktigaste användningsområdet är dock att kasta på bänken och pizzaspaden vid pizzabakning.
      Men behövs det verkligen ett speciellt mjöl till bänken vid pizzabakning? Självklart är svaret ja, allt annat vore overkligt i The Kitchen Labs världsbild. Semola minskar friktionen i och med att mjölpartiklarna är större. Det betyder bättre glid på och av bänk och spade. Det bränns inte heller lika lätt och resterna i botten av pizzan blir därmed bättre och krispigare med mindre risk för att vara svart. Dessutom ger det struktur och tuggmotstånd till pizzans undersida och är därmed helt oumbärlig för att kunna leva.

      Ingredienser: Grovmalet VETEmjöl av durumvete.
  • Specifikationer
    • Lev. artikelnummer: 10233
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se