Mjöl, Semola di Grano Duro, 1kg - Molino Pasini
- Webblager 6 st
- Butik Stockholm 6 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Grovmalet mjöl av durumvete som benämns som semola eller semolina.
Detta mjöl kan användas tillmängder av olika bakverk, till exempel i pasta, ofta utan ägg, som orecchiette och trofie. Det ger en fastare konsistens och mer tuggmotstånd än annat durumvetemjöl i pasta. Ofta används det också till ciabatta och andra bröd och ger det sin karaktäristiska gula färg. Det lite grövre mjölet som ligger på toppen på en ciabatta är alltså just semola (om referensen fortfarande är färsk).
Även toppen till panering och fritering, eller för att blandas i degen med annat mjöl i en deg för pizza eller focaccia.
Det absolut viktigaste användningsområdet är dock att kasta på bänken och pizzaspaden vid pizzabakning.
Men behövs det verkligen ett speciellt mjöl till bänken vid pizzabakning? Självklart är svaret ja, allt annat vore overkligt i The Kitchen Labs världsbild. Semola minskar friktionen i och med att mjölpartiklarna är större. Det betyder bättre glid på och av bänk och spade. Det bränns inte heller lika lätt och resterna i botten av pizzan blir därmed bättre och krispigare med mindre risk för att vara svart. Dessutom ger det struktur och tuggmotstånd till pizzans undersida och är därmed helt oumbärlig för att kunna leva.
Ingredienser: Grovmalet VETEmjöl av durumvete.
-
-
Specifikationer
-
Lev. artikelnummer: 10233
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.