Om Modern Gelling Agent, ingrediens-kit från Special Ingredients
Med Modern Gelling Agents-kitet från Special Ingredients får du förutsättningar att använda flera moderna tekniker för att skapa nytänkande och annorlunda rätter med utgång i gelering. Med 10 stycken 50-gramsförpackningar moderna ingredienser och ett gäng högst användbara verktyg har du en stabil grund att utgå från. Kitet passar både dig som är nybörjare och dig som är lite mer rutinerad inom den molekylära gastronomins värld. Du får inte bara veta hur du ska göra utan också varför det fungerar som det gör. Med den förståelse du får kan du testa nytt och utveckla dina egna rätter. I modern matlagning har du otroligt fria händer och dina möjligheter att bryta gränser och skapa oväntade rätter är näst intill oändliga. Bara fantasin sätter gränser. Recepten är varierade och låter dig prova på många olika tekniker och moment inom den molekylära matlagningen.
Alla förpackningar är relativt små, men de räcker långt. På så sätt är det ett bra startkit då du kan uppgradera de ingredienser du använder mest - vi har allt i vårt sortiment.
Ett axplock av vad man kan göra:
- Sferifikation och omvänd sferifikation
- Kaviarpärlor av fruktsafter
- Sfärer med flytande innehåll
- Hinnor av gelé
- Flytande och elastiska geléer
- Vegetariska pannacottor
Paketet består av:
- Natriumalginat 50g
- Kalciumlaktat 50g
- Agar Agar 50g
- Xanthangummi 50g
- Karrageenan Kappa 50g
- Karrageenan Iota 50g
- Pektinpulver 50 g
- Gellangummi, Typ F 50 g
- Gellangummi, LT100 50 g
- Citronsyra 50g
Om du är mer intresserad - läs mer om vad varje ingrediens på respektive sida.
Det ingår också en liten perforerad sked, en digital våg med precision på 0.1 gram, ett set med mätskedar, en liten och en stor form för halvsfärer, en 50 ml-spruta, fem pipetter på 3 ml, en meterlång silikonslang, en squeeze-bottle samt instruktioner, tips och recept (på engelska).
Från recepten som ingår lär du dig bland annat att göra:
Grapefruktgelé, Bloody Mary-sås, balsamvinägerpärlor, getost med portvinslager, flytande Karl Johan-svampgelé, parmesanspagetti, grön curry-pannacotta, vaniljpärlor, mojitosfärer, yoghurt- och honungssfärer och mycket mer.