Plats: KitchenLab Stockholm (Birger Jarlsgatan 106) – provköket
Antal platser: max 6 deltagare
Anmälan är bindande, köpt plats återbetalas ej men kan överlåtas till annan.
Du är välkommen på en pastakurs då du lär dig den genuina sättet att knåda ihop en riktigt bra pastadeg, kavla helt för hand med en italiensk kavel (Mattarello), och sedan göra både fylld och ofylld pasta.
Du kommer att göra Tortelloni, Fagottini, eller Ravioli samt Tagliatelle, Pappardelle, Farfalle, Sorpressini, Garganelli. De sist nämnda är ”nakna” pastasorter.
Vill du lära dig att göra pasta av en äkta Sfoglina?
Det som är unikt för Pastahantverket är att du får lära dig att kavla pasta för hand. Inga maskiner används. Du använder en sk Mattarello – en italiensk lång kavel, som används till just detta ändamål. Det är både lätt och svårt. Det lätta är att du kommer att lära dig att kavla för hand ganska snabbt, och kunna fortsätta med det hemma. Det svåra är att det finns flera tekniker för det. Du kommer att lära dig dessa under en kursdag.
Om Helena “Pastahantverket” Törnblom
“Jag har startat Pastahantverket för att jag älskar pasta och att lära ut den ädla konsten att göra pasta för hand. Det finns mycket att lära av pastan; noggrannheten, uthålligheten och tålamodet. Modet att försöka om och om igen utan att ge upp. Det finns mycket att lära i konsten att göra pasta – Fatto a mano – helt för hand.”