Varmt välkommen på en tvådagars pastakurs med Pastahantverket!
Tid för kursen är: 17.00-20.00.
Under kursen lär du dig det genuina sättet att knåda ihop en riktigt bra pastadeg, kavla helt för hand med en italiensk kavel (Mattarello), och sedan göra både fylld och ofylld pasta.
En workshop under två dagar gör att du får möjligheten att repetera pastamakandet inom en ganska snar tidsram och därmed ”få in känslan” i händer och ögon. Du får också chansen att själv komma ihåg hur du gör degen – självklart under handledning dag 2.
Under dag 1 kommer du att lära dig göra pastasorterna Tortelloni, Fagottini, Farfalle, Sorpressini och Garganelli.
Under dag 2 fokuserar vi på Tagliatelle, Pappardelle och Ravioli
Har du särskilda önskemål om någon annan pastasort dag 2 kan vi ordna t ex dessa: Tortellini, Smeraldini, Balanzone eller varför inte gnocchi? Vid önskemål, maila info@pastahantverket.se
Degen är grunden för all god pasta. Under handledning kommer vi att träna på att kavla, kavla och kavla!
På denna avancerade pastakurs som sträcker sig över 3 timmar per dag, lär du dig inte bara hantverket, utan också hur du förbereder och förvarar färsk pasta.
Du får med dig all pasta hem (runt ett kilo varje gång) och kan göra en härlig middag som räcker till 5-7 personer.
Max antal deltagare: 6 st
Plats: KitchenLabs provkök på Birger Jarlsgatan 106
Vi rekommenderar att du bär sköna skor. Förkläde och hårskydd finns på skolan.
Anmälan är bindande, köpt plats återbetalas ej men kan överlåtas till annan.
Vi ses i Kitchenlabs fina lokaler på Birger Jarlsgatan 106!