Blixtlåspåse / Zippåsar för dig som vill laga mat sous-vide, men som inte har en vakuummaskin. Om du vill använda de här påsarna till att laga sous-vide, använd "vattennedsänkningssmetoden".
nVattennedsänkningssmetoden må vara ett långt och klurigt namn, men det fungerar enkelt. Sänk ned påsen med det som ska tillagas i vattenbadet så nära zipkanten som möjligt - allt för att pressa ut så mycket luft ur den som möjligt. Här kan du behöva jobba lite med händerna för att få ut så mycket det går. Zippa sedan igen påsen och voilà - du är redo att börja laga sous-vide!Givetvis kan du använda påsarna för att frysa in mat. Pressa då ut så mycket luft som möjligt och förslut. Med de här påsarna skyddar du även maten mot frysbränna. Det ska påpekas att de klarar temperaturer mellan -40 och 90 grader - det går alltså inte att koka dem. Vi har dem i två storlekar: 20 x 1 liter och 15 x 3 liter.