Samarkand har länge varit en populärkulturell symbol för drömmen om något fantastiskt. Denna otroligt gamla kommun som är Uzbekistans näst största tätort har i denna bok även fått bli symbolen och samlingstiteln för den mångkulturella kulinariska mylla som centralasien har att bjuda på. Genom alla tider har folkvandringar passerat här som en hållplats på sidenvägen och influenserna har kommit från alla vädersträck och kulturer. Författarna hjälper oss att utforska det centralasiatiska och kaukasiska köket i en anpassning för hemmakocken. Här finns uzbekiska, tadzjikiska, ryska, turkiska, koreanska, kaukasiska och judiska recept och guider till hur du ska kitta dit skafferi. Kapitlen är indelade i delade bord, soppor, stekt kött & kebab, värmande rätter, pilav och plov, tillbehör, bröd och degar, drycker och efterrätter. Bland de 200 recepten finns aprikos- & röd linssoppa, Chapli Kebab med tomatrelish, Rosh Hashanah Palov med berberis, granatäpple och kvitten och regionens alla viktiga bröd. Dessutom lite kulturella, historiska och aktuella skildringar av hur köket har präglats och hur trevligt det är att resa runt i regionen.
Vikt: 1,0 kg
Mått: 21,5 × 2,4 × 26,5 cm
Format: Inbunden
Sidor: 224
Språk: Engelska
ISBN: 9780857833273