Satake Shāpu är en patenterad manuell knivslip för optimalt bästa resultat. Knivslipen slipar/polerar japansk egg 15°-18°, europeisk egg 20° - 23°. Satake Shāpu har fjäderbelastade, vridbara diamant/keramiska slip- och
polerstavar som anpassar sig efter knivseggen SAF* för optimal slipning och bryning/polering.
*Self Adjusting Function
Diamantbelagda slipstavar för formslipning av knivseggen på slöa knivar, samt keramiska brynstavar som underhåller, bryner/polerar knivseggen till en optimalt vass egg.
Notera först vilken slipvinkel din kniv har. Japansk vinkel är 15° och Europeisk stil är 20°. Placera Satake Shāpu på ett stabilt och plant underlag. Om din kniv är mycket slö ska du först använda diamantsidan på stavarna för att forma/slipa knivseggen till en ny egg.
Observera att diamantsidan endast ska användas då skärpa inte längre uppnås genom bryning/polering med keramikstavarna. För kontinuerligt underhåll av skärpan skall enbart de keramiska stavarna användas. Finslipning / polering med keramikstavarna rekommenderas som dagligt underhåll.
SLIPNING
Addera vatten på bladet. Slipdammet blandas med vattnet, detta tvättas mycket enkelt bort efter slipningen.
OPTIMAL SLIPRÖRELSE
Dra kniven Framåt - Bakåt - Nedåt - Uppåt. Upperpa hela rörelsemönstret ett flertal gånger tills optimalt resultat uppnåtts.