Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket . Lämpliga träslag för skärbrädor är generellt de som är hårda, har täta fibrer och små porer. Globals träskärbräda är tillverkad av Bosnisk silverek som är ett mycket fibertätt träslag. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år.
Innan första användning
• Stryk ut ett lager olja med en bit hushållspapper.
• Torka av efter 15min.
Skötselråd för skärbrädor
- Skärbrädor i trä ska aldrig diskas i maskin eller med diskmedel – det torkar nämligen ut trät och gör så att det riskerar att spricka. Varmt vatten och diskborste räcker gott!
- Diska hela brädan på bägge sidor när den använts så att inte bara delar av del blir blöt och suger åt sig vatten.
- Låt träbrädor lufttorka på högkant, så att skärytorna inte riskerar att ligga i blöt
- Träskärbrädor bör oljas in med jämna mellanrum. Vi rekommenderar att du masserar in skärytan med en neutral matolja eller skärbrädeolja.