The Kitchen Studio - Culinary Creations by Artists är en mycket härlig bok som utforskar det estetiska uttrycket genom den kulinariska fantasin och kreativiteten hos en samling internationella samtida konstnärer. Boken innehåller en mängd spännande personliga recept som visas genom konstnärernas egna ord och bilder. Kreativitet är inte exklusivt för en konstnärsateljé utan för många fortsätter den in i köket. Mer än 70 konstnärer, bland andra Ghada Amer, Jimmie Durham, Studio Olafur Eliasson, Subodh Gupta, Nikolai Haas, Jeppe Hein, Carsten Höller, Dorothy Iannone, Ragnar Kjartansson, John Lyons, Philippe Parreno, Nicolas Party, Zina Saro -Wiwa, Tiffany Sia och Rirkrit Tiravanija, har bjudits in att dela och illustrera egna recept där alla blir unikt uttrycksfulla maträtter. Resultatet är ett spännande bredd som spänner över alla slags måltider och drycker, både sött och salt från hela världens kök som på fantasifulla sätt väckts till liv av en mängd skisser, fotografier, collage, målningar och personliga bilder. Många av de kulinariska skapelserna som ingår kan uppnås av äventyrliga hemkockar, men sidorna innehåller ett otroligt varierat utbud av rätter från det konceptuella till det personliga, det utarbetade till det enkla, det söta till det salta och från det allvarliga till det roliga och det rent bisarra (dock inget recept på Dalis Lobster Phone). Med en introduktion av den globalt hyllade tillika egenkäre kocken och konstentusiasten Massimo Bottura är detta en spännande och underhållande present för både matälskare och samtida konstentusiaster. Dubbelt nörderi och högtravande så att det räcker och blir över med massor av (kolfilterfiltrerat) vatten på kvarnen för alla som redan tycker att vi på KitchenLab kan vara lite pretto!
Vikt: 1,2 kg
Mått: 21 × 2,7 × 27,5 cm
Format: Indbunden
Sidor: 288
Språk: Engelska
ISBN: 9781838663315