En guide till levande, vegetarisk mexikansk husmanskost, full av naturligt veganska, glutenfria och mejerifria rätter
Vegetarisk mat är djupt invävd i Mexikos mångfaldiga kulinariska historia. I denna storsäljande receptsamling från den bästsäljande författaren av Mexiko: The Cookbook kommer hemkockar att upptäcka läckra traditionella och moderna rätter gjorda med majs, bönor, kryddor och den otroliga mängden frukt, grönsaker, baljväxter, frön och ätbara blommor som odlas över Mexiko.
Dessa genuina recept är rätter som varit köttfria ända från början, och belyser Mexikos enastående mat istället för att förlita sig på ingredienser som är svåra att få tag på eller ersättningar. Var och en presenteras med tydliga, enkla instruktioner tillgängliga för hemmakockar på alla nivåer.
Tillsammans med autentiska frukostar, luncher, middagar och desserter innehåller boken ett helt kapitel tillägnat baljväxter – superfoods med högt proteininnehåll som kikärter, bönor och linser – samt specialavdelningar för bröd, drycker, såser och grunder som varje fan av mexikansk mat borde behärska.
Kapitel och recept inkluderar:
Frukost: Huevos Ahogados, Oaxacan Mushroom Turnovers
Luncher: Pasilla Chiles fyllda med bönor och insvept i groblad, vegetarisk ceviche
Snacks (Botanas y Antojitos): Inlagda Jalapeños
Sallader och tillbehör: Potatissallad med vattenkrasse och avokado
Soppor: Mexikansk majssoppa
Entradas: Vattenmelon och Tequila Jicama Sallad
Platos Fuertes: Ancho Chiles fyllda med Tamal grönsaker
Baljväxter: Vitbönsallad med grönsaker
Desserter: Mango Tarte Tatin, Quick Flourless Chocolate and Pecan Cake
Bröd: Getost och Zucchinibröd
Drycker: Vattenmelon och Strawberry Cooler
Grunderna: Majstortillas
Mullvadar, såser och marinader (mullvadar, salsa och adobos): kryddig Adobo
Specifikationer
Vikt: 1,6 kg
Mått: 19 × 3,7 × 27,5 cm
Format: Indbunden
Antal sidor: 416
Språk: engelska
ISBN 9781838665265