Den här boken kanske känns intern för personalen på KitchenLab, men om du har långt till våra butiker eller helt enkelt inte vill lyssna på oss mala på om artiklarna vi älskar kan du nu läsa i lugn och ro i på egen kammare. Tools For Food utforskar historien om 250 av våra mest älskade och spännande köksartiklar och hur de har förändrat vårt sätt att äta och leva. Här läser su om allt från mongoliska eldgrytor från 1100-talet till kinesiska saxar från 1600-talet, från älskade Tupperware-matbehållare till den ikoniska halvfunktionella Alessi citronpressen. Boken innehåller mängder av populära prylar men även vad förlaget klassar som mindre kända föremål (självklart finns allt i varje KitchenLab-medarbetares hem!). Från primitiva verktyg till avancerade föremål skapade av märken som Le Creuset, Joseph Joseph, IKEA, Tala, Rosti, Pyrex, Oxo Good Grips, Droog, Staub och många fler. Läsaren kommer att tas med på en resa runt jorden och utforska hur och vad vi lagar har förändrats genom århundradena, och visat likheter och mångfald över tider och kulturer. Från grundläggande förnödenheter till designobjekt beskrivs varje bild med en text som beskriver artikelns ursprung, såväl som extremt intressanta fakta om dess förhållande mellan kultur och matlagning.
Vikt: 1,3 kg
Mått: 20 × 3,0 × 24 cm
Format: Inbunden
Sidor: 304
Språk: Engelska
ISBN: 9781784884048