Det är viktigt att maten smakar gott, men presentationen är också en väldigt stor del av den gastronomiska upplevelsen. Att vi också äter med ögonen är ett sant, kärt gammalt utryck och en vackert presentation gör oss mer villiga att sätta tänderna i kreationen.
Oavsett vad ni bjuder på kan en elegant uppläggning ta rätten till nya höjder. Om det så är vardagsmat eller bjudningar är engagemang och lite tekniska tricks i köket något som gör enorm skillnad.
Vill du vara med att lära dig mer av detta? Då är en kurs i plating något för dig!
Under kursens gång kommer vi att testa uppläggning av olika rätter på olika porslin. Vi kommer också att göra dekorer och lära oss speciella tekniker för att ge maträtten det lilla extra.
Efter kursen får man ett kompendium med sammanfattning av kursen, samt en goodiebag med saker som är bra att ha hemma.
Kursen kommer ledas av Alexander Haglund, som drivit caféet och lunchrestaurangen Café Gourmet i Malmö. Efter att ha jobbat på västkusten har han också varit i Frankrike och på Filippinerna innan han nu landat i Malmö. Som medlem av Culinary Team West of Sweden var han med och tog hem silvermedaljen i Culinary Olympics 2016 och har en medalj i samma valör runt halsen från VM 2018. Numera jobbar han här på KitchenLab.
Plats: KitchenLab, Storgatan 24 i Malmö
Tid: 1/3 2023 kl 18.30 - ca 20.30
Antal platser till kursen: 10
Om du får förhinder och inte kan närvara på kursen behöver du avboka senast en vecka före kurstillfället. Därefter är anmälan bindande. Deltagande i kursen kan dock överlåtas på annan.