Om Zester från Microplane
Microplanes klassiska zester - utan allt oväsenligt. Det här är en produkt som är oerhört användbar i många sammanhang. Främst används den till att finriva citrusskal vilket den gör bättre än någon annan på marknaden. Men sina patenterat etsade blad - snarare än de traditionellt stansade - levererar ett jämnt och snabbt resultat. Vi använder den också för att finriva vitlök, parmesan och muskot. De här håller många år av kontinuerligt användande
Om Microplane
Det amerikanska företaget Microplane sätter standarden när det kommer till premiumrivjärn. Av många kockar och konditorer världen över är det sett som det givna valet. Vi på KitchenLab använder våra varje gång det är något som behöver rivas, zestas eller hyvlas. Med ett järn från Microplane river du det mesta och bladen håller skärpan fantastiskt länge. Rivjärnen består av små rakbladsvassa kanter som är etsade, snarare än stansade som traditionella rivjärn är.
Att etsade blad fungerar så bra i köket upptäckte en kanadensisk kvinna 1994, när hon när hon skulle baka apelsinpaj. I frustration över hur dåligt det gick med rivjärnet snodde åt sig makens rasp från dåvarande byggvarumärket Microplane. Som ni förstår sadlade de snabbt om och är nu ett älskat redskap i kök världen över.
Skärpan gör att deras skärresistenta handske fortsätter att vara en poplärar produkt hos oss. Du hittar den här.